Üdvözlünk a Fittbike weboldalán!
+36 30 946 8388

Van visszaút ...

Meglepetten hallgattam az egyik barátnőmet, (miután lefogytam 79kg-ról 60kg-ra fél év alatt), aki azt mondta legutóbbi találkozásunkkor, hogy most Ő is megpróbál leadni 5-6kg-ot amivel az elmúlt pár évben küzd, mert most már látja, hogy 40 év felett is van visszaút a túlsúlyból. Az elmúlt 3-4 évben eléggé elkényelmesedtem, amelynek következményeként szép lassan 10kg jött rám, majd egyik napról a másikra azt tapasztaltam, hogy minden nap 1kg-al több vagyok.[

Nem értettem a dolgot, meg voltam győződve arról, hogy nem eszem sokat és ráfogtam az évek múlására a hízást (ill. voltam pajzsmirigy vizsgálaton is, de nem találtak semmit).
Természetesen én is kipróbáltam a gyors fogyást ígérő (több ezer forintokba kerülő), különböző csodacseppeket ill. gépeket, de persze semmi hatásuk nem volt.

Tavaly szeptemberben a gyermekem elkezdett járni Kertvárosba boxolni, mivel a belvárosban lakunk, nem lett volna értelme hazamennem és vissza, ezért kerestem a környéken valamilyen sportolási lehetőséget.

A barátnőm említette, hogy a Krisztina téren van spinning. Mivel még soha nem próbáltam, gondoltam megnézem (az előző években sok mindent kipróbáltam:hot iron, kangoo, pilates, fallabda, de egyiktől sem kezdtem el fogyni). Már az első óra nagyon tetszett, mert a saját tempómban lehetett végezni a gyakorlatokat és végre leizzadtam. Mivel a csemetémet hetente háromszor vittem edzésre, én is ennyiszer jártam spinningre.

Az elmúlt években szokásommá vált, hogy minden reggel megmérem magam a mérlegen. Már egy hét után elkezdtem fogyni, ami annyira fellelkesített, hogy utána néztem az interneten, hogy a koromnak és a magasságomnak megfelelően mennyi kalóriát szabad bevinni egy nap ill. mennyit ahhoz, hogy fogyni tudjak (nekem ez 1200 kalóriát jelent).
Ezek után elkezdtem számolni a kalóriákat (meglepetten tapasztaltam, hogy szinte mindenre rá van írva, így nem jelent túl nagy gondot összeszámolni).
Az a tudat, hogy bármit ehetek és nem kell külön főzni magamra, nagyban megkönnyítette számomra a fogyókúrát.
Most már nagyon jó érzés tükörbe néznem és látni régi önmagamat, már csak elő kell szednem a régi ruhatáramat :-).

Sajnos igazak a közhelyek a fogyókúra esetén is (és nincsenek csodák): étkezés, mozgás, kitartás.

Üdv.Erzsébet