Üdvözlünk a Fittbike weboldalán!
+36 30 946 8388

A SPINNING és az én „titkos „kapcsolatom

Az én történetem már kicsit régebbről nyúlik vissza és azért csak most írok , mert 8 éve lesz október 7.-én,hogy leszoktam a dohányzásról,ehhez hozzátartozik,[bevezeto_vege] hogy büszke vagyok magamra nagyon! 

54 kg

48 évesen nagyon jól érzem magam bőrömben és akkor és most is a SPINNING-nek köszönhetem!

Most biztos azt gondolhatjátok mi köze van ennek a fogyásom történetéhez, hát nagyon sok,mert így kezdődött minden.

Az első spinning , még a FEMÁ-ban volt szerintem először Pécsen Erős Antónia terme, gondoltam az aerobik mellett kipróbálom azt is..na mondanom sem kell majdnem leszédültem a bicikliről és talán ha kétszer voltam ,mert nagyon nehéznek találtam,pedig 12 évig balettoztam és utána rendszeresen aerobikoztam két nagyfiam van ,most már 19 és 21 évesek,de még a szülés után is csak 50 kg voltam,szóval annyira erősnek találtam,hogy többet nem kívántam ezt a sportot,de és itt a DE, onnan hoztam el egy cigaretta leszoktató hirdetési lapot, amit később olvastam el ,és elmentem és azóta nem dohányzom,akkor 40 éves voltam. Ilyenkor a nők alakja egyébként is megváltozik,és így kezdtem észrevenni ,hogy 2004 karácsonyán már vagy 60 kg vagyok,hát ez nem semmi én aki soha nem voltam hajlamos a hízásra ez nagyon kiborított , úgy néztem ki lassan,mint egy „michelin baba”!

Aztán jött a válásom 2005-ben és ott álltam „kövéren „ magamhoz képest, 40 évesen és elgondoltam,így kell randizzak valakivel,képzelhetitek ezt az érzést!


67kg

De 20 év házasság után sem csüggedtem el,szerencsére, nem vagyok zárkózott típus!

Aztán találkoztam egy kedves emberrel akivel nem éltem együtt csak a párom volt 6 évig és valahogy mellette TÉLI ÁLMOT ALUDTAM,szó szerint,mert nem sportoltam semmit.


75kg                           62kg

2011-ben már 75 kg voltam amikor már lassan utáltam magam a tükörbe nézve,jött egy osztálytalálkozó és ott ismét találkoztam barátnőmmel Ildivel aki megszállottja ennek sportnak.

Először az jutott eszembe uramisten elájulok,ha fel kell ülnöm arra a bicajra, az emlékek ezt súgták!És nem mentem el ,inkább elmentem egy masszőrhöz aki paprika krémes narancsbőr masszást adott  1 órán keresztül,majd betekert fóliába és a lábam között kilukasztotta és így kellett haza mennem ,és még  1 órát a takaró alatt feküdnöm, aztán lefürödhettem,hát ezt nem kívánom még az ellenségemnek sem,kisebb harmadfokú égést szenvedtem tőle,na akkor határoztam úgy,hogy  inkább elmegyek SPINNING -re ez 2011.03.10-én volt.

Az Ildi mondta,hogy időpontot kell kérni az Illéstől ,majd Ő intézi…..mentünk…… az első alkalom ingyenes hurrá,de amikor megláttam,hogy ez az Illés nem lány,hanem fiú,hát nagyon meglepődtem,mert végig abba tudatban voltam,hogy ez egy nő vezetékneve,de hát Ő mármint az Illés annyira szívélyesen fogadott és a mai napig azt gondolom Róla,hogy nagyon jó abban amit csinál!

Neki köszönhetem amivé azóta váltam,mint emberileg és érzelmileg!Soha nem hittem el,hogy én valaha is kitartó tudok lenni valamibe!

Szóval az első alkalom után még a menés és lábemelés is nehezemre esett,de az biztos,hogy ezt valaki vagy megszereti vagy megutálja…hát én mentem másodszor is és utána már bérletet is vettem …3 hónap után már 10 kg-ot fogytam,akkor tűztem ki célomul,hogy fél év után spinning maratonra megyek,na nem pont erre gondoltam,de kottára szeptemberbe voltunk Kőszegen 4 órás maratonon a főtéren dög melegben és igen megcsináltam.

Szuper érzés volt ,mert az edzőm elhitette velem,hogy megtudom csinálni és ez a nem mindegy,ahogy az” EDZŐ” tudja mire vagyok képes és ezáltal elhittem én is…addig mindig hátul akartam az edzéseken ülni és megsértődve éreztem magam,hogyha előrébb rakott…de ezután akkora önbizalmat éreztem magamba,hogy az első sorban ülök edzésen azóta is. Valahogy könnyebben ment már minden! Novemberben még futó versenyre is benevezett pedig utálok futni ,de pár edzéssel még ezt is megcsináltam lefutottam 7 km-ert életembe először!FITTBIKE egyesületi tag lettem ez is nagy lökést adott ,hiszen tartozom valahová, a sok program sárkányhajó verseny,ironman segítőjeként megláttam milyen egy csapat tagjaként segíteni és milyen jó érzés amikor hálásak nekünk,ha csak a hangulatért amit keltettünk,és ezáltal könnyebben végig csinálták és sorolhatnám azt a sok pozitív dolgot amit Tőlük kaptam!2011 decemberben még a nevem is felkerült a serleg bronz oldalára!

Közben magánéleti válságban szenvedtem, és a pozitív gondolkodás amit ez a sport és a társaim adtak, ezt is megoldotta. Maga biztosabb lettem a formámtól.

Ma már boldog párkapcsolatban élek , sportolok és jól érzem magam a bőrömben!

Kell ennél több 48 évesen?

Köszönök mindent a Mesteremnek, mert Ő mindig tudta mit kell csinálnom ,ahhoz,hogy jól érezzem magam!